Project omschrijving
Een mix van 35-40 jaar oude Calvados, kleur: Deep Amber.
Vleugje walnoot (rancio) op de neus. Rijke en rond appel notities in totale harmonie met alcohol en tannine. Romige textuur maakt golven van de ontwikkelde vanille. Eindigt met hints van sigaar kruiden en een vleugje oranje. Mooie fond-de-verre.
Sinds de jaren 1800, heeft de familie Camut gegroeid 115 acres van appelbomen in de Pays d’Auge de beste groeiende regio Calvados. In Normandië, 800 soorten appels worden geteeld; de familie Camut groeien ongeveer 25 van deze, die allemaal met de hand geoogst bij optimale rijpheid tussen oktober en half december. Terwijl de peren zijn toegestaan in Calvados (eigenlijk verplicht in de regio Domfrontais met een minimum van 30%), worden alleen appels geteeld op het terrein Camut gebruikt in Camut Calvados. Cider wordt gemaakt van deze appels en rust in eiken vaten voor tien of elf maanden. In september, de cider is dubbel gedestilleerd met twee van houtgestookte stills van het pand, waarvan er één is 75 jaar oud. Het in de vaten in 126 proof, vervolgens met ongeveer 20 bewijs. Gedurende de eerste twee jaar, is de Calvados vaak overgedragen tussen vaten in een poging om oxidatie te bevorderen. Geen nieuwe vaten worden gebruikt; de meeste hebben hun oorsprong in Limousin en gemiddeld 50 jaar oud. Voor zijn derde verjaardag, wordt de Calvados geplaatst in grote houten vaten of foudre. Deze worden altijd tussen 2/3 en 3/4 vol die zorgt voor een constante uitwisseling van zuurstof en geleidelijke vermindering en concentratie van de appelbrandewijn. De mengsels zijn zo natuurlijk mogelijk.